Omega 3-6-9 1368 mg per softgel
Krachtige Omega 3-6-9 formule Het voedingssupplement Omega 3-6-9 bestaat uit meervoudig onverzadigde vetzuren, afkomstig uit visolie, teunisbloemolie en lijnzaadolie. Visolie afkomstig van zalmolie bevat EPA en DHA, onmisbare vetzuren uit vis die deel uitmaken van de belangrijke Omega 3 vetzurengroep.
Borage-olie bevat de Omega 6 vetzuren GLA (gamma linolzuur) en LA (linolzuur) Het lichaam kan linolzuur niet zelf aanmaken en moet het dus halen uit voeding.en/of uit supplementen.
Omega 9 is net als Omega 3 en 6 een onverzadigd vetzuur. Omega 9 is echter een enkelvoudig onverzadigd vetzuur, wat betekent dat er scheikundig gezien slechts één dubbele binding is. Het belangrijkste Omega 9-vetzuur is oliezuur.
Omega 3-vetzuren
Omega 3-vetzuren zijn meervoudig (sterk) onverzadigde vetzuren. Tot deze groep behoren:
EPA/DHA zijn essentiële, zogenaamde ' lange keten vetzuren' die in vette vis voorkomen.
Uit onderzoek komt het volgende naar voren over de werking van omega 3-vetzuren, ze:
Omega 6-vetzuren
Omega 6-vetzuren zijn ook meervoudig onverzadigde vetzuren. Ze zijn minder sterk onverzadigd dan de omega 3-vetzuren. De bekendste omega 6-vetzuren zijn:
Linolzuur
Linolzuur zit in plantaardige olie, margarine, zaden en noten. Linolzuur is vanwege de cholesterol verlagende eigenschappen een zeer commercieel product geworden. Inmiddels is bekend dat ook andere vetzuren deze eigenschap hebben en dat het lichaam behoefte heeft aan meerdere vetzuren.
GLA (Gamma linoleenzuur)
GLA komt van nature voor in teunisbloemolie, borage- of zwartebessenzaadolie en:
Omega 9-vetzuren
Omega 9-vetzuren zijn enkelvoudig onverzadigd. Het meest bekend is oliezuur in olijfolie; dit heeft een:
Omega-vetzuren-supplementen
In principe zou een goed en uitgebalanceerd voedingspatroon een goede leverancier voor omegavetzuren zijn. Toch kan het raadzaam zijn om supplementen te nemen.
Linoleenzuur kan in het menselijke lichaam in principe omgezet worden tot respectievelijk EPA en DHA vetzuren. Deze reacties verlopen echter zeer langzaam en kunnen onder bepaalde omstandigheden (verkeerde voedingsgewoonten, ouderdomsverschijnselen etc.) onvoldoende zijn. Voor een mens is het onmogelijk omega 3-vetzuren en omega 6-vetzuren in elkaar om te zetten, zodat een voldoende inname van elke soort noodzakelijk is. Zelfs als men veel en vaak of iedere dag vette vis eet (100 - 200 gram vis per persoon per dag) blijkt het moeilijk, zo niet onmogelijk om de gewenste c.q. nodige hoeveelheid EPA en DHA op te nemen. De door de Nederlandse Gezondheidsraad aanbevolen hoeveelheid EPA/DHA is 200 mg per dag.
Omega-vetzuren specifiek
Meer info over de samenstelling en geadviseerd gebruik vind je hier
© 2021 www.nurin-supplements.nl - Powered by Shoppagina.nl